Wie ben ik?

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 12:36

Welkom bij mijn allereerste blog! In deze blog ga ik mij zelf voorstellen, vertel ik over onze hond Milo en benoem ik 10 weetjes over mij. Ben je nieuwsgierig naar wie de fotograaf nou van katja photography precies is? Lees dan vooral verder!

Hoi allemaal!

 

Dit ben ik: Katja, 21 jaar, afgestudeerd dierverzorgster op Groene Welle Zwolle en nu ben ik hondenfotograaf!

Als fotograafzijnde sta je eigenlijk zelf niet zo vaak op de foto. Ja, selfies met een mobiel. Maar sinds ik de kwaliteit van een camera ken is de kwaliteit van een mobiel niets meer. Ik heb laatst een nieuwe lens aangeschaft: de sigma art 105mm 1.4! Die moest ik natuurlijk gelijk even uittesten op het hondje van mij en mijn vriend.

Onze hond heet Milo en is een Cavalier King Charles Spaniel. Het is over het algemeen bekend dat dit ras ontzettend makkelijk is en zich aanpast aan elke situatie. Als jij in een flatje woont dan neemt dit ras daar helemaal genoegen mee. Als jij op een grote boerderij woont dan vinden ze dit ook helemaal prima. Als ze maar alle liefde die ze verdienen van hun baasje krijgen! Meestal zijn ze ook heel erg van het kat uit de boom kijken en erg angstig voor bijv: grote honden, nieuwe mensen en andere nieuwe dingen.

Maar nee hoor onze Milo is een uitzondering, Hij denkt dat ie een grote stoere hond is en de hele wereld aankan haha! Hij is nergens bang voor hij is dol op mensen en wil echt met iedereen knuffelen. Hij zou zelfs dol enthousiast op een inbreker afrennen. Hij zit bomvol energie soms denken we weleens dat hij ADHD heeft. (dit is echt mogelijk bij honden!)

Dus waar ik naartoe wil met mijn verhaal is dat het oefenen met mijn nieuwe lens op Milo niet zo'n succes was hahaha. Hij heeft een enorm korte concentratie. Hij kan slecht stilzitten, hij is daarin tegen wel heel goed geschikt voor het maken van actiefoto's! en dit doe ik ook zeker met plezier. Maar het zou ook zo leuk zijn om eens een schattige portretfoto van hem te kunnen maken.

Maar voor de rest is het echt een schat en zijn we echt dol op hem. Toen bedacht mijn vriend om maar eens met mijn nieuwe lens een foto van mij te maken en daar is dus deze foto die bovenaan staat uitgekomen. we staan versteld van de kwaliteit van deze lens wat een geweldig ding!  En ik heb weer een mooie Facebook, Instagram en Whatsapp foto :) 

Oke, genoeg over Milo. Lees hieronder verder om mij te leren kennen!

weetjes over mij:

 

1. van jongs af aan ben ik al gek op honden. zo gek dat mijn moeder er ook bijna gek van werd (en niet op de positieve manier) Bij elke hond die ik op straat zag zei ik "AHWW wat schattig" "ahw kijk wat een mooie hond!!" "kijk eens mama!" en dit doe ik nog steeds. haha nee hoor m'n moeder vind het hartstikke leuk dat ik zo'n passie voor honden heb

2. Ik denk dat ik in mijn vorige leven een hond was. Niet om op te scheppen hoor, Maar echt waar elke hond is dol op mij. Zelfs vreemde honden in het bos rennen enthousiast op mij af. dit maakt mij zo gelukkig op zo'n moment ben ik helemaal zorgeloos en stressvrij. 

3. Nu we het over zorgen en stress hebben: ik heb ADD. dit kan je als een "beperking" zien. Maar ik probeer het steeds meer zo niet te zien. Natuurlijk is het soms lastig en zit ik er soms echt doorheen. Maar dat heeft elk mens! ADD heeft ook positieve kanten, ik ben ontzettend begripvol, meelevend, rustig en creatief! En ik vind mezelf heel erg grappig.

4. Je kan mij wakker maken voor een berehap sate. dit vind ik al van jongs af aan de lekkerste frituur snack van de snackbar. Het is bijna niet te geloven maar sinds een jaar staat Thaise groene curry ook op nummer 1 waarvoor je me wakker kan maken. 

5. Eigenlijk zou ik heel graag vegetarisch willen worden. Ik heb veel pogingen gedaan maar ik vind het ontzettend moeilijk. Wel ben ik bewust minder vlees gaan eten. En dat geeft al een heel goed gevoel!

6. Ik ben in het begin heel terughoudend en introvert. Maar als ik je steeds vaker zie\spreek  herken je me niet weer terug en ben ik een heel stuk uitbundiger. En vooral als je over honden begint tegen mij. (dit ligt er wel alsnog aan bij welke mensen)

7. Ik hou van diepe, gevoelige en spirituele gesprekken. Je kan mij letterlijk alles vertellen ik vind niks gek, en vind het belangrijk dat iedereen doet waar diegene gelukkig van word.

8. Ik ben een enorm moederskindje en vertel haar alles. Daarom heb ik mijn moeder een paar jaar geleden ook de plant "kindje op moedersschoot" voor haar verjaardag gegeven. Nu mijn zusje wat ouder is (13) zijn we met z'n 3e beste vriendinnen en hebben de grootste lol en vertellen elkaar (bijna) alles. Sommige dingen vertellen alleen ik en m'n zusje aan elkaar haha.

9. Mijn vriend heeft precies dezelfde passie als ik voor honden. Daarom ben ik op hem gevallen.

10. Ik hou van de wereld ontdekken en ik heb voordat corona uitbrak ook 6 landen bezocht en ik hoop dat dit snel weer kan!

 

Nou dit was het voor vandaag, er zullen meer blogs online komen. Dit zal vooral gaan over honden, over honden fotografie en ik zal tips gaan geven voor het fotograferen van honden :)

 

Liefs, Katja